Przesunięty przez: maranta Sob 15 Wrz, 2007 20:47 |
dzierganina Ulci |
| Autor |
Wiadomość |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Sty 2007 Posty: 745
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007 20:53 dzierganina Ulci
|
|
|
Najpierw chcę podziękować wszystkim cierpliwym dziewczynkom, które tworzą piękne prace, to dzięki WAM zaczęłam robić po długiej przerwie na szydełku.. Małymi kroczkami posuwam się do przodu. A oto kilka moich prac
na początku zrobiłam taki oto sweterek
następna robótka to zielona bluzeczka z elementów
wyszukałam w pasmanterii ciekawą włóczkę i zrobiłam oto taki sweterek
czapeczkę zrobiłam później. Codziennie przeglądam forum i pewnego razu weszłam na stronke z ponczami i tak oto powstała moja następna praca
ostatnią pracą jest żółta czapeczka

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Pon 02 Lip, 2007 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2007 11:51
|
|
|
Dziękuję za miłe słowa. Modelka mi uciekła i nie moglam zrobić nastepnych zdjec ale juz nadrabiam zaleglosci, zolta czapeczke zabral moj maz i dal swojej wnuczce w prezencie, musialam zrobic nastepna tym razem z dziurami
jeszcze w miedzyczasie powstala tuniczka (miala byc sukienka)
ta czapeczka pamieta jeszcze zime czyli luty 2007
i to już koniec mojego dziergania dla zainteresowanych pokazuje 1 z 6 serwetek niedokonczona zreszta z powodu braku dmc 5 mam nadzieje ze na poniedzialek przyjdzie paczka z zamowionymi nitkami
w schemacie jest koronka naokolo robotki ale klientka jej nie chce, mam nadzieje ze po nakrochmaleniu nabierze ona normalnych ksztaltow. Dostalam wczoraj paczke z Rumento ponad 8 kg Moj maz powiedzial ze do konca roku nie dam rady przerobic takiej ilosci nici, hehehe niedowiarek jest z niego, jak zaczynalam pierwsza robotke to przygladal mi sie podejrzliwie, ale dzielnie jezdzil ze mna po sklepach i kupowal szydelka, druty, wloczki i inne akcesoria. W chwili obecnej juz wierzy we mnie
|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Pon 02 Lip, 2007 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 16 Kwi, 2007 11:50
|
|
|
Jeszcze raz dziękuję bardzo. W swoim 43 letnim życiu jeszcze nigdy tylu pochwał nie słyszałam Jarka według tego schemaciuku robilam czapeczki, troszkę go skróciłam
a ten schemat serwetki jest dla ciebie Gabis

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Pon 02 Lip, 2007 21:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 20:58
|
|
|
Po długiej nieobecności pokazuję ponczo jakie zrobiłam według wzoru z którego robiła Mao.

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Pon 02 Lip, 2007 21:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 11 Maj, 2007 20:19
|
|
|
Moslamawe oczywiście że możesz prosić

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Nie 13 Maj, 2007 17:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 13 Maj, 2007 09:45
|
|
|
Wczoraj miałąm okazję zrobić Oliwce zdjęcie w nowej czapeczce

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Pon 02 Lip, 2007 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 15 Maj, 2007 13:08
|
|
|
Jesteście kochane, jeszcze nikt mnie tak nie chwalił. Jeszcze kilka lat temu jak coś mi nie wychodziło to rzucałam to w kąt i nie wracałam już do tego. Dziś trochę się zmieniło, przykładem jest oto ta spódniczka. W pierwotnej wersji był to topik dla mnie, ale całkowicie mi nie wyszedł , sprułam prawie wszystko zostawiając tylko pasek kwiatków, dorobiłam motywy nad nimi i pod i oto spódniczka dla mojej kochanej wnuczki.
To jest moja pierwsza spódniczka dlatego też się trochę męczyłam i miałam trochę prucia ale efekt końcowy jest według mnie ok

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Wto 15 Maj, 2007 13:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 18:15
|
|
|
Ślicznie dziękuję. Wasze ciepłe słowa motywują do dalszej pracy. Jarka proszę oto schemacik kwiatka

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 15:13
|
|
|
A dziś wstawiam zaległe serwetki, długo czekały na nakrochmalenie i wyprasowanie

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 20 Maj, 2007 19:32
|
|
|
Dziękuję wszystkim dziewczynkom za słowa, które mobilizują mnie do dalszego machania szydełkiem alienor proszę oto schemat

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 13:08
|
|
|
Dziękuję ślicznie
Nie mam zbyt wiele czasu na dzierganie, praca, praca i opieka nad małym krasnalem Ale wieczorkami wydziergałam spódniczkę. Przepraszam za goliznę modelki ale rano temperatura na balkonie byla już ponad 37 C

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007 22:08
|
|
|
Strasznie długo trwało dłubanie tej chusty, ale w końcu skończyłam, efekt końcowy nawet mi się podoba, chustą cieszę się do środy. Ciekawa jestem co powie na jej widok właścicielka

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 08 Cze, 2007 14:34
|
|
|
Ogromną radość sprawia mi robienie nowych ciuszków dla wnuczki. Moje najnowsze dzieło spódniczka z regaty. Tym razem modelka się zbuntowała i nie chciała pozować do zdjęcia

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 09 Cze, 2007 09:46
|
|
|
Dziękuję dziewczynki Już jakiś czas temu zaczęłam sweterek, tzn. miał być sweterek ale zabrakło mi włóczki i zrobiłam takie coś z krótkim rękawkiem. Jeszcze muszę wymyślić tylko jakieś zapięcie.

|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Sob 09 Cze, 2007 13:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 21:23
|
|
|
Moje ostatnie dzieło. Zaczęłam robić ten sweterek w lutym w międzyczasie robiłam inne ciuszki a on leżał i leżał aż się doczekał swojej kolejki. O dziwo nie mam już żadnej robótki zaczętej. Karton różnych nitek czeka czas zacząć coś nowego. Serdecznie pozdrawiam Ulcia

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 27 Cze, 2007 19:47
|
|
|
Marwalen, dota72, Grażyna, szydełko, bjanna, Bernadka, ata30, fruzia, asia0407, mordka Dziękuję
Kiedyś dawno, dawno temu serwetki to była moja specjalność i po długiej kilkuletniej przerwie postanowiłam znowu coś wydziergać żeby zobaczyć czy mi jeszcze coś wychodzi.
Jeszcze cieplutka, nie nakrochmalona serweta

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 21:07
|
|
|
to jest schemat kwiatka jest on częścią dużego obrusa ja zrobiłam tylko kawałek

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 25 Lip, 2007 20:40
|
|
|
Oj jak dawno mnie tu nie było, tydzień temu skończyłam tunikę na zamówienie, moja modelka nie ma jeszcze odpowiednich rozmiarów, ale tylko taka była w domku . Właścicielka tuniki jest zadowolona, a ja szczęśliwa że ją skończyłam bo to moja pierwsza robótka robiona w jednym kawałku a nie z elementów

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2007 20:39
|
|
|
Jarka, Poranna, Beata61, summer21, maranta, Violetta21, bjanna, Antonina, Krakowianka, Grażyna, szydełko, szydełeczko, skoczka, milamirka, Madzia, gabis, Zosia32 dziękuję wam dziewczynki za docenienie mojej pracy. Jeśli właścicielka się zgodzi to zrobię fotkę tuniki na niej
Antonina tunikę robiłam wzorem z Małej Diany na szydełku nr 4 z 2007r. na schemacie jest napisane że jest to słupek skrzyżowany
Krakowianka nitka z której robiłam tunikę to kornelia
|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007 20:43
|
|
|
barbara 1, fruzia, Halkuk, Eve dziękuję Halinko widzę że już otrzymałaś odpowiedź, powiem szczerze że z opisu nic mi nie wychodziło, sama ze schematu musiałam dojść do tego jak się to robi. A teraz pokazuję moje najnowsze dzieło, oczywiście jak większość innych ciuszków jest to moj pierwszy wyrób który nie jest zrobiony z elementów, dlatego ostatnie 2 dni prułam, robiłam, fastrygowałam, przymierzałam, miałam okropne problemy z rękawkami, ale jestem uparta no i szydełko uczy cierpliwości oto efekt końcowy ukończony 10 minut temu :wesolek:

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007 13:49
|
|
|
ata30, magdalena, Violetta21, Halkuk, grzewa, Dziunia, Jarka, summer21, Mao, hada31, Grażyna
Jarka bluzeczkę robiłam z falki wyszło mi 30 dkg na roz 42/44 szydelko 3 i 3,5
Kochanie dziewczynki warto robić tę bluzeczkę bo jest naprawdę prosta, ja jestem jeszcze raczkująca w szydełku i jeśli mi wyszło to WAM wyjdzie na pewno. Serdecznie pozdrawiam
:wesolek: :wesolek: :wesolek:
|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 22:57
|
|
|
Hej, hej dawno mnie nie było ale opanowało mnie lenistwo szydełkowe. Dziś chciałabym pokazać czym ostatnio się zajmuję troszkę się wstydzę bo to dopiero moje początki ale ciekawa jestem waszych opinii

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 12:08
|
|
|
Dziękuję ślicznie dziś zrobiłam coś dyndającego, mam jeszcze kapelusik dla wnuczki i sweterek ale zdjęcia wstawię wieczorkiem, teraz zmykam do kuchni robić obiad. Buziaczki i serdeczne pozdrowienia Ulcia

|
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 19:39
|
|
|
Klaudia, Bjanna, Violetta21 dziękuję. Coś ostatnio mi nic szydełkowego nie wychodzi pokaże wam kapelusik dla mojej wnuczki, dziś łaskawie pozwoliła zrobić sobie zdjęcie
i jeszcze jedne kolczyki które zrobiłam wczoraj
z chęcią bym w nich chodziła ale mam uczulenie, wczoraj założyłam jednego i do dziś boli mnie strasznie ucho
|
| Ostatnio zmieniony przez _ulcia Nie 30 Wrz, 2007 19:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 16:24
|
|
|
BARDZO WSZYSTKIM dziękuję
rogalm1 proszę oto wzorek
Violetta21 sweterek robiłam dla małej w marcu i jeszcze z niego nie wyrosła
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 33 |
|
|