|
Niezrozumiałe dla mnie określenie w opisie |
| Autor |
Wiadomość |
oliwia
Milczek

Kraj:

Autor tematu Dołączyła: 19 Mar 2013 Posty: 29
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 17:22 Niezrozumiałe dla mnie określenie w opisie
|
|
|
I znowu ja z prośbą o pomoc. Ćwiczę się w robieniu szydełkiem na wzorze z DROPSa i utknęłam na wyrażeniu które jest dla mnie niezrozumiałe:
OKR. 8: 1 oś w każde oś – w tym samym czasie, równomiernie dodać 4-6-8 oś = 46-48-50 oś.
nie bardzo rozumiem o co tu chodzi?że mam dodać najpierw 4 oczka ścisłe w 46 oczku ścisłym, potem 6 oczek ścisłych w 48 oczku ścisłym itd? Dla mnie to raczej awykonalne więc podejrzewam, że chodzi o coś innego.
I jeszcze nie bardzo rozumiem skrótu: przer.
Bo chyba anie chodzi tu o przerwanie robótki. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienie
|
| Ostatnio zmieniony przez oliwia Sob 23 Mar, 2013 17:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Wiek: 66 Dołączyła: 14 Mar 2006 Posty: 1250 Skąd: London, Szczecin
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 17:51
|
|
|
Oliwia nie moglam sie powstrzymac,zeby nie napisac.czytajac Twoja prosbe. Chcialoby sie powiedzic "badz modry i pisz wiersze" Jesli chcesz pomocy to zalacz link do wzoru,ktory robisz a nie podawaj jednego zdania,ktore jest wyrwane z kontekstu. Podejrzewam,ze robisz z opisu...wiec aby wiedziec o co chodzi trzeba przeczytac prawie caly opis a na pewno zobaczyc model. Te oczka 46,48,50 to moga dotyczych 3 rozmiarow ..ale trudno ci pomoc nie wiedzac co robisz.
|
_________________ pozdrawiam
Ula_K
|
|
 |
czeremcha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 16 Kwi 2012 Posty: 441
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 18:03
|
|
|
Jedno oczko ścisłe w każde oczko ścisłe, równomiernie dodając w tym samym rzędzie np. 6 oczek ścisłych /zależy od rozmiaru/. Jak obliczyć to "równomiernie"? Dzieląc liczbę oczek przez 6 i zaokrąglając wynik do liczby całkowitej.
Liczby na końcu oznaczają, ile oczek ma mieć robótka po przerobieniu tego rzędu.
4-6-8 oznacza ilość oczek dla danego rozmiaru. Jeśli wzór jest dla rozmiarów s/l/m - to robiąc rozmiar s dodajesz 4, rozmiar m - 6, a rozmiar l - 8 oczek.
To samo się tyczy ilości oczek po przerobieniu rzędu - zależnie od rozmiaru ma być 45, 48 albo 50.
Ania
|
_________________ http://u-czeremchy.pl/
http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
oliwia
Milczek

Kraj:

Autor tematu Dołączyła: 19 Mar 2013 Posty: 29
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 20:09
|
|
|
Aniu-dzięki serdeczne.
Ula-pewnie, ze jestem głąb. Nawet na myśl mi nie przyszło, żeby dodać link-wydawało mi się że są to standardowe określenia i jak ktoś się w tym grzebie już od jakiegoś czasu to ma o tym pojęcie i stąd moje pytanie bez linka. Ale potrafię się uczyć na swoich błędach-i następne pytanie będzie na pewno z linkiem.
Obu Wam w każdym razie dziękuję, za odpowiedź
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|