|
Skąd bierzecie inspiracje? |
| Autor |
Wiadomość |
wedelka16
Milczek

Autor tematu Dołączyła: 20 Lut 2014 Posty: 11
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014 12:19 Skąd bierzecie inspiracje?
|
|
|
Witam
Jestem od niedawna samoukiem szydełkowania i zastanawiam się skąd bierzecie pomysły i wzory. Do tej pory korzystałam z gazetek Diana i oczywiście forum
Podeślijcie jakieś stronki. Znam rosyjskie forum ale niestety nie znam rosyjskiego i nei potrafię jeszcze sama zastosować samego wzoru bez opisu ile oczek itd...
|
|
|
|
 |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014 13:25
|
|
|
Trudno tak po prostu "podeslac stronki", jesli nie wiemy, czego konkretnie szukasz. Takich stron sa tysiace...
Nic nie piszesz o sobie, co do tej pory udalo Ci sie wydziergac, czy znasz angielski, niemiecki, francuski, czy moze jestes w stanie poradzic sobie tylko z polskim opisem.
Co chcialabys wydziergac? Narzute, bluzke, serwetke? Takie informacje ulatwilyby odpowiedz.
|
|
|
|
 |
lucyna112
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 62 Dołączyła: 18 Gru 2006 Posty: 208 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014 19:35
|
|
|
http://club.osinka.ru/
i drugi dział od góry a jakby co to znam rosyjski i służę pomocą 
|
_________________ Lucy |
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
wedelka16
Milczek

|
Wysłany: Nie 27 Lip, 2014 22:39
|
|
|
No wiec tak powoli przymierzam się do wklejenia moich wypocinek:), zrobiłam sukieneczkę z bolerkiem dla mojej 3letniej córeczki, bluzeczkę, sukienkę dla siebie, w tej chwili jestem na etapie robienia bolerka dla siebie i córy, stringi tak powolutku próbuje i testuje. Zerkam na osinke ale właśnie tu blokuje mnie język rosyjski jeszcze z angielskim to dam sobie rade ale inne to nie i choć podobają mi się różne pomysły na osince to niestety nie umiem ich rozszyfrować. Wiem wiem że wujek google pomoże ale tak z ciekawości zapytałam czy może akurat macie jakieś stronki z których często korzystacie i są godne polecenia. A co do wzorów i schematów tak jak pisałam jeszcze nie umiem sobie tak przeliczać oczek ile mam zrobić na dany wzór i jak podkroić np pachy póki co robię wszystko na prosto no chyba że mam opis to wówczas wszystko staje sie przejrzyste:)
lucyna112 dzieki za oferowaną pomoc jak coś to sie zgłoszę:)
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 647
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 2014 17:14
|
|
|
Ja tez nie umiem przeliczyć oczek. Poprostu robię na oko, pruje, zmieniam szydełko aż mi wyjdzie właściwy rozmiar.
Właśnie zaczęłam ażurowy sweterek, 3 razy zaczynałam i w końcu pasuje.
U mnie jeszcze gorzej bo nie mam tych samych wloczek, a rozmiary szydełka są inne.
Wzór na sweterek znalazłam w gazetce, ale zachciało mi sie go zrobic jak zobaczyłam zdjecia na internecie. Jak zwykle natchnienia przychodzą z internetu.
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WyxtILU4ULQ
http://crochetandknitart.blogspot.com/
http://learneasywaytocrochet.blogspot.com/ |
| Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Wto 29 Lip, 2014 01:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 2014 19:11
|
|
|
Wedelka, tutaj jest swietnie pokazane, jak sobie poradzic ze wszelkimi podkrojami we wzorach szydelkowych:
http://www.360doc.com/con...265272863.shtml (troszke przed polowa strony)
Ja robie juz od wielu lat, ale podkrojow tez nie lubie.
|
|
|
|
 |
wedelka16
Milczek

|
Wysłany: Wto 29 Lip, 2014 22:20
|
|
|
vichta dziękuję za poradnik choć jest w krzaczkowatym języku obrazki są bardzo czytelne i jeśli chodzi o podkroje to naprawdę fajnie obrazowo jest to pokazane
Dziękuję dziewczyny na wskazówki jak tylko znajdę chwilkę powklejam swoje dzieła:).
Pozdrawiam was świetne dziergarki:)
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|