Przyjazd nowego Papieża |
Autor |
Wiadomość |
isabell
Milczek
Kraj:
Autor tematu Wiek: 52 Dołączyła: 12 Mar 2006 Posty: 37 Skąd: Sierakowice/Gliwic
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 21 Maj, 2006 01:17 Przyjazd nowego Papieża
|
|
|
Jakoś tego nie czuję a Wy :cojest:
|
|
|
pika15
Użytkownik aktywny Marcia
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 2 razy Wiek: 51 Dołączyła: 03 Gru 2005 Posty: 342 Skąd: Jasło
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
|
isabell
Milczek
Kraj:
Autor tematu Wiek: 52 Dołączyła: 12 Mar 2006 Posty: 37 Skąd: Sierakowice/Gliwic
|
Wysłany: Pon 22 Maj, 2006 23:51
|
|
|
no i widzę ,że on jakiś taki na dystans -ja wiem ,że to fajny człek -lubi koty no i wogóle ale na Papieza on Ci sie jak dla mnie nie nadaju
no i te przyzwyczajenie robi swoje
|
|
|
Mamutka
Użytkownik aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 25 Maj 2006 Posty: 334 Skąd: Rydułtowy
|
Wysłany: Sob 27 Maj, 2006 19:22
|
|
|
Ja też miałam takie odczucie ale po wczorajszym i dzisiejszym dniu zmieniłam zdanie. Fakt, że oglądam wszystko w telewizorze ale wczorajsze majowe z Papieżem zrobiło na mnie duże wrażenie.
|
_________________ pozdrawiam Ewa
Moja strona
Mój blog |
|
|
|
|
Pani Mama
Użytkownik b. aktywny Ania :)
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 3 razy Wiek: 56 Dołączyła: 20 Sty 2006 Posty: 1020 Skąd: Częstochowa
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 27 Maj, 2006 22:47
|
|
|
ja uważam że to też jest wielki człowiek,wiadomo że wszyscy poruwnujemy go z naszym papiezem,ale każdy czlowiek jest inny i zamiast narzekać powinnismy być dumni że polak był papieżem ,i cieszyć się że nastepca jego tak ciepło o nim ciągle mówi tymbardziej że byli przyjaciółmi.Każdy jest inny ale on przecież nie prubuje być ważniejszy od Jana Pawła II,mie i mojej rodzine przypadł do serca ,ale kazdy ma prawo do własnej oceny
|
_________________ Ania
moje albumiki
http://pani_mama.fotosik.pl/albumy/4251.html
http://pani_mama.fotosik.pl/albumy/4279.html |
|
|
|
|
grazyna wozniak
Milczek grania
Kraj:
|
Wysłany: Pon 29 Maj, 2006 08:30
|
|
|
Nie można porównywac dwóch różnych ludzi .
Papiez na pewno zdawał sobie sprawe , ze go będą porównywać . Tylko po co ?
To wspaniały i skromny człowiek . A to co sie stało w obozach to prawdziwy szok . Ja oglądałam w telewizji i wyobrażam sobie jak to wygląda na żywo .
Nie porównujcie tylko słuchajcie i budujcie swoją wiarę i miłość do Boga . Krok po kroku pokazywał nam Benedykt jak to robić . To było jak powtórka z Jana Pawła .
nawet mój 14-letni syn wybrał patrona do Bierzmowania - Benedykt.
|
|
|
|
|
gaga
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Wto 30 Maj, 2006 09:52
|
|
|
Byłam na pl.Piłsudskiego w piątek. Było mokro, zimno, wietrznie... Ale atmosfera w sektorach tak serdeczna... Jak podczas spotkań z JPII
Przed przyjazdem BXVI do Polski miałam jeszcze mieszane uczucia, jakąś niepewność, wątpliwości... Jakby mi ktoś papieża podmienił Coś było nie tak.
Teraz widzę, że może nie wystarczająco otworzyłam się, za mało ufałam, ciągle tkwiłam w przeszłości, w czasie, gdy papież oznaczało Polak, gdy nasz naród był swego rodzaju "narodem wybranym".
Bardzo wiele dały mi ostatnie dni. Nie, papież Benedykt nie zajął w moim sercu miejsca Jana Pawła II, on zamieszkał tam razem z nim, teraz obaj są mi drogowskazem, niedoścignionymi przykładami, nauczycielami życia według przykazania miłości.
Podczas ostatnich dni po wielokroć miałam łzy w oczach. Wiedziałam i widziałam jak trudne jest dla BXVI przybyć do kraju wielkiego poprzednika i mówić do jego rodaków. On zdaje sobie sprawę z tych bezcelowych porównań jakie tylu czyni, to jest szalenie mądry człowiek. I mimo tej niezwykle dla niego trudnej sytuacji potrafił otworzyć się na nas, rozluźnić się nieco, nawet wyjść do ludzi czekających pod oknem na Franciszkańskiej i powiedzieć spontanicznie kilka słów Czy widzieliście jak on się uśmiechał Prawie cały czas, gdy spotykał się ludźmi. A gdy przychodził czas modlitwy, powagi, on był skupiony, rozmodlony...
Dzięki tej jego pielgrzymce do Polski miałam szansę docenić obecnego papieża, za co ogromnie wdzięczna jestem dobremu Panu. Polecam stronę episkopatu, gdzie są teksty przemówień BXVI. Zachęcam do poczytania, bo papież BXVI ma odwagę mówić o rzeczach trudnych i kontrowersyjnych, co więcej, o tych właśnie sprawach mówi słowami prostymi, zrozumiałymi, trafiającymi w samo sedno, jak chociażby podczas spotkania w katedrze św.Jana, albo na Błoniach. Z serca zachęcam wczytać się, wsłuchać w jego przesłanie, bo on nigdy nie będzie wyglądał jak nasz JPII, nigdy nie będzie naszym rodakiem... Ale to przecież nie ma znaczenia, bo Kościół składa się nie tylko z naszego narodu I myślę, że już dziś można powiedzieć, że kardynał Ratzinger pokazał, że potrafi wykorzystać łaski dane mu od Pana by przewodzić Kościołem katolickim w tych niełatatwych czasach i po tak wielim poprzedniku.
|
_________________ Albumiki:
Szydełkiem uczynione
Próby frywolitkowe |
|
|
|
|
Pani Mama
Rangi dodatkowe:
|
|
|
|
|
pika15
Użytkownik aktywny Marcia
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 2 razy Wiek: 51 Dołączyła: 03 Gru 2005 Posty: 342 Skąd: Jasło
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 30 Maj, 2006 10:23
|
|
|
Ogladałam całymi dniami w telewizji naszego Benedykta XVI i jestem pod wrażeniem.
Bardzo przeżyłam w szczególności to piękne spotkanie z młodzieżą , oraz gdy wychodził do okna.
Łzy w oczach zakręcały się same , szkoda że tym razem tam nie byłam.
|
_________________ Mój narazie skromny albumik:
http://pika15.fotosik.pl/albumy/5628.html
I jeszcze coś na słodko:
http://www.gotowanie.wkl....hp?user_id=9083 |
|
|
|
|
Madzia
Zaproszone osoby: 1
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Rangi:
Pomogła: 26 razy Wiek: 54 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 7511 Skąd: Lublin
Medale: 4 (Więcej...)
|
|
|
|
|
Pani Mama
Rangi dodatkowe:
|
|
|
|
|
Madzia
Zaproszone osoby: 1
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Rangi:
Pomogła: 26 razy Wiek: 54 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 7511 Skąd: Lublin
Medale: 4 (Więcej...)
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|