ratunku gdzie kupić włóczkę |
Autor |
Wiadomość |
Gośka
Użytkownik aktywny
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 9 razy Wiek: 63 Dołączyła: 16 Gru 2008 Posty: 617 Skąd: Lublin
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2023 18:52 ratunku gdzie kupić włóczkę
|
|
|
Witajcie, dawno mnie tu nie było z jeszcze dawniej coś zrobiłam, jakiś leń w tyłku i brak veny Ale na gwiazdkę dostałam trzy kłębki włóczki na szal lub sweter. Niestety Bratowa przeceniła mój rozmiar a szali nie noszę bo mi za ciepło , chciałam dokupić jeden kłębek ale oczywiście już nie ma i nie będzie. Dlatego moje pytanie czy gdzieś mogę kupić włóczkę Confetto , kolor 48, partia 094. Jest to włóczka włoska w motkach 150 g/300m kolor od szmaragdu do kremowego. Wpisywałam w internecie ale wujek Google każe mi jechać do Włoch ale jakoś nie wybieram się w najbliższym czasie . Może któraś coś podpowie, a na razie robię z tego co mam
|
_________________ http://picasaweb.google.com/home |
|
|
|
|
skohen
Użytkownik b. aktywny Jola
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 15 Wrz 2017 Posty: 1125 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2023 11:09
|
|
|
Nie słyszałam o takiej włóczce. Jak wygląda? Trochę dziwi mnie fakt, że sklep, w którym bratowa kupiła tę włóczkę, nie stara się pomóc. Może jednak znalazłaby się w hurtowni, w której się zaopatrują. Zapytałam znajomą, która często sprowadza mi coś z hurtowni, ale nie słyszała o takiej włóczce. Przykro mi, ale nie pomogę.
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
|
|
Gośka
Użytkownik aktywny
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 9 razy Wiek: 63 Dołączyła: 16 Gru 2008 Posty: 617 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2023 12:03
|
|
|
Jolu w Lublinie jest jedna większa pasmanteria i dwie czy trzy (o których wiem) małe gdzie są podstawowe rzeczy i nie sprowadzają jakichś tzw. wynalazków. Zdjęcie wstawię o ile będę potrafiła bo już dawno tego nie robiłam. A w tej pasmanterii gdzie właśnie była kupiona włóczka po raz kolejny przekonałam się, że klienta mają za nic. Pani mi powiedziała, że włóczki nie ma i nie zamierzają zamawiać a poszukać mogę sobie w internecie. Odpowiedź po konsultacji z kierowniczką.
[ Dodano: Śro 04 Sty, 2023 13:32 ]
to ta włóczka
|
Ostatnio zmieniony przez Gośka Śro 04 Sty, 2023 12:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1901 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2023 16:01
|
|
|
W moim mieście też nie ma takiej włóczki. Ja dokupiłabym włóczkę o podobnym składzie w jednym kolorze, który jest w motku i zrobiłabym kombinacje, np. ściągacze i tył, a reszta z włóczki prezentowej.
|
|
|
|
|
skohen
Użytkownik b. aktywny Jola
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 15 Wrz 2017 Posty: 1125 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2023 18:25
|
|
|
Tak myślałam, że sprzedawczyni ma w nosie klientkę. Ja w mojej pasmanterii załatwię wszystko, oczywiście, pod warunkiem, że jest w hurtowni. Pytałam, ale Pani powiedziała, że w hurtowniach, w których się zaopatruje, są tylko włóczki polskie i tureckie.
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
|
|
Gośka
Użytkownik aktywny
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2023 18:53
|
|
|
japoneczka01 napisał/a: | W moim mieście też nie ma takiej włóczki. Ja dokupiłabym włóczkę o podobnym składzie w jednym kolorze, który jest w motku i zrobiłabym kombinacje, np. ściągacze i tył, a reszta z włóczki prezentowej. |
Niestety nie ma nic podobnego robię to co mam i zobaczymy może starczy.
[ Dodano: Śro 04 Sty, 2023 18:59 ]
skohen napisał/a: | Tak myślałam, że sprzedawczyni ma w nosie klientkę. Ja w mojej pasmanterii załatwię wszystko, oczywiście, pod warunkiem, że jest w hurtowni. Pytałam, ale Pani powiedziała, że w hurtowniach, w których się zaopatruje, są tylko włóczki polskie i tureckie. |
Ano właśnie jak jest mały sklepik to sprzedawczyni przeważnie jest "swoja dusza" - można porozmawiać i dogadać się w sprawie zakupu a w pasmanterii w hipermarkecie mają klienta w nosie a w sytuacji gdzie nie ma praktycznie wyboru pasmanterii wiedzą doskonale, że klient nigdzie indziej nie pójdzie. Już miałam z nimi przeprawę jak chciałam kupić biały kordonek mając bon podarunkowy jaki otrzymałam. Byłam u nich cztery czy pięć razy aż wreszcie udało mi się kupić 4 motki kordonku z tej samej partii. Za każdym razem słyszałam, że są zamówione i będę za kilka dni lub za 2 tygodnie Jak wreszcie nie wytrzymałam i powiedziałam co o nich myślę to usłyszałam że zakupy mogę robić gdzie indziej. Ha ha bon był u nich wykupiony przez koleżankę od której go dostałam.
|
|
|
|
|
nula
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Rangi:
Pomogła: 179 razy Wiek: 59 Dołączyła: 03 Lut 2007 Posty: 8330 Skąd: Poznań
Medale: 3 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 22 Sty, 2023 09:56
|
|
|
kurczę , wszędzie gdzie szukam to mi wyszukuje "confetti" a nie confetto !
a jaki jest producent tej włóczki ?, bo może szukać kto ma inne włóczki od tego producenta , to mógłby zamówić "przy okazji"
|
_________________ Moje albumy
http://www.fmix.pl/albumy/61803 |
|
|
|
|
zapominajka
Użytkownik małomówny
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 12 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Gru 2015 Posty: 62 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 2023 01:21
|
|
|
ten rodzaj włóczki chyba był w Pasmanteri Bocian Lublin Kaufland, widziałam inny kolor, ale możesz spróbować się zapytać
|
|
|
|
|
Gośka
Użytkownik aktywny
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 07 Lut, 2023 17:49
|
|
|
W Kauflandzie Bociana już dawno nie ma , został się tylko w Leclercu. Jakoś mi wystarczyło na krótki sweter ale szczerze mówiąc nie jestem zbytnio zadowolona No ale zobaczymy, najwyżej spruję.
[ Dodano: Wto 07 Lut, 2023 17:51 ]
nula napisał/a: | kurczę , wszędzie gdzie szukam to mi wyszukuje "confetti" a nie confetto !
a jaki jest producent tej włóczki ?, bo może szukać kto ma inne włóczki od tego producenta , to mógłby zamówić "przy okazji" |
znalazłam najbliżej w sklepie we Włoszech trochę za daleko. Już zrobiłam z tego co było. Ale jak bardzo podobała mi się w motku, tak w swetrze tak sobie.
|
|
|
|
|
zapominajka
Użytkownik małomówny
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 12 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Gru 2015 Posty: 62 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 09 Lut, 2023 18:57
|
|
|
faktycznie to dawno było...
ale włóczka fajna, nadałaby się na kocyk Ten stitch, właśnie robię i naprawdę byłaby super... tylko pewnie wyszedłby za mały kocyk...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|