RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania

Poprzedni temat :: Następny temat
Oczka Rudolfa :(
Autor Wiadomość
uska3 
Użytkownik średnioaktywny
Ula

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu
Pomogła: 12 razy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 19:10   Oczka Rudolfa :(

Od 4 dni oczka mojego Rudolfika zachodzą trzecią powieką tak, że czasami ma cale zasłonięte Sad Od razu pojechaliśmy do weterynarza, dał na odrobaczenie( pomimo ze 5 m-cy temu był odrobaczany), gorączki nie miał , nic poza tymi oczkami mu nie jest . Weterynarz kazał przyjechać gdyby nie przeszło. Niestety nie przeszło Sadi jutro jade znowu
Mam pytanie , czy może ktoś miał taki przypadek , czasami podpowiedz kogos kto ma doświadczenie może wiecej zdziałać niż weterynarz .
I jeszcze jedno , ma może ktos sposób na to aby kot zaczął pić wodę ( może jakis dodatek-przysmak do wody ) , od 6 lat nie pija wody tylko mleko, za wode się nie złapie, niestety Sad

Każda Wasza sugestia się przyda i z góry dziękuje cmoknięcie

plus minus  Kto ocenił?
Ostatnio zmieniony przez uska3 Nie 24 Cze, 2007 19:21, w całości zmieniany 1 raz  

alienacja 
Użytkownik małomówny

Kraj:
United Kingdom

Medale: Brak

Wysłany: Nie 24 Cze, 2007 20:07   

Co do oczu to nie mam, niestety, pojecia... Moj nigdy podobnego problemu nie mial...

Natomiast co do wody, to mi sie wydaje, ze to kwestia przyzwyczajenia kota. Moj na przyklad pije tylko wode, a mleka nie chce, bo tak zostal nauczony... Mysle, ze mozna sprobowac nauczyc kota by pil cos innego, ale powodzenie nie jest gwarantowane...
Packanie wody czymkolwiek raczej tez sie nie sprawdzi... A przynajmniej ja do tej pory nie spotkalam sie z takim specyfikiem, ktory kot chcialby wypic...
Pozostaje proba odzwyczajenia kota od mleka... Nic innego nie przychodzi mi do glowy.

plus minus  Kto ocenił?

Magda2702 
Użytkownik aktywny

Pomogła: 4 razy

Medale: Brak

Wysłany: Śro 27 Cze, 2007 09:38   

Spróbuj mieszać wodę z mlekiem. Ja tak robię mojej kotce, bo samo mleko powoduje biegunkę, ale samą wodę też czsem pije. Może Twój Rudolfik z czasem polubi wodę.

plus minus  Kto ocenił?

uska3 
Użytkownik średnioaktywny
Ula

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu
Pomogła: 12 razy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 06:45   

Magda mieszam od dawna , a przynajmniej sie staram ( jak poczuje, że mniej mleka to juz nie pije -"fusyt" jeden ) .
Niestety pomimo drugiej wizyty u weterynarza, nadal oczka takie jakie były Sad , daję mu pastę z ogromną ilością witamin i czekam do poniedziałku, jesli nic nie pomoże to pobieranie krwi go czeka, a niestety 3 ml u kota wiąże sie z podaniem narkozy Sad ... Bidulek mój Sad
Poza tym jak nic mu nie jest , szaleje jak zawsze Smile
I co to za cholerka z tymi oczami hmm nie wiem

plus minus  Kto ocenił?
Ostatnio zmieniony przez uska3 Czw 28 Cze, 2007 06:47, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu