|
Co na początek? |
| Autor |
Wiadomość |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Sty 2007 Posty: 745
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 16:51 Co na początek?
|
|
|
Chciałabym zrobić sobie biżuterię, proszę poradźcie co powinnam kupić na początek, jakie narzędzia itd itp. Chciałabym mieć jakieś rozeznanie, bo na dzień dzisiejszy jestem jak sroczka wszystko mi się podoba w sklepie internetowym i z przyjemnością wszystko bym kupiła
|
|
|
|
 |
szyszka
Użytkownik aktywny Agata :)

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 29 Lis 2006 Posty: 328 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 17:47
|
|
|
_ulcia, zadałaś trudne pytanie Tak na poważnie to zależy jakie kolczyki chciałąbyś robić. Podstawą są na pewno narzędzia, drut i koraliki. Z narzędzi to: szczypce okrągłe zwane "bocianie", płaskie i do cięcia drutu (ja osobiście urzywam starych norzyczek i jestem zadowolona ). Drut na początek polecałąbym posrebrzany, chyba że masz alergię to wtedy srebrny, ale to znacznie większy wydatek. Ja używam różnej grubości ale jako podstawa kolczyków to tak 0,6mm, czasami 0,8. A jeśli chodzi o koraliki to już zależy od wyobraźni Jeśli chcesz to na priv mogę napisać Ci adresy sklepów z których jestem zadowolona i robie często zakupy.
Mam nadzieję,że troszkę naświetliłam sprawę
Pozdrawiam Agata
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 18:27
|
|
|
Dziękuję szyszeczko chciałabym zrobić bronzoletkę i korale, na co mam nawlekać, jakie przekładki używać? Podobają mi się korale na na takim cienkim sztywnym druciku, ale nie wiem jak on się nazywa, sorki za nazewnictwo ale ja w tej dziedzinie jestem laikiem
|
|
|
|
 |
szyszka
Użytkownik aktywny Agata :)

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 29 Lis 2006 Posty: 328 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 18:42
|
|
|
_ulcia, proszę Co do nazewnictwa to się, nie przejmuj, ja też jeszcze wszystkiego nie znam Chodzi Ci pewnie o linkę jubilerską lub inaczej zwaną stalową. Jest jej bardzo duży wybór, tak że możesz ją dobrać do koloru upatrzonych koralików jako przekładki osobiście używam srebrnych kuleczek, są one małe ale dodają elegancji, podtrzymają koralik w danym miejscu. Ale to od Ciebie i Twjego pomysłu zależy co użyjesz. Do zapięcia używam srebrnych karabinków, do kupienia w calym komplecie w sklepie. A czy masz już jakiś konkretny pomysł na bransoletke i korale? Jak tak, to bardzo chętnie Ci pomogę 
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 619 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 18:17
|
|
|
_ulcia, cieszę się że kolejna osoba będzie robić biżu:) Jeśli chceszrobić korale na lince to polecam koraliki 0,6mm i większe i np kuleczki zaciskowe. Powodzenia w pracy! Jak coś zrobisz to pokazuj 
|
_________________ moje biżuteryjne, uszyte, wyrysowane...
http://krulikart.blox.pl |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 19:27
|
|
|
Dziękuję dziewczynki za podpowiedzi. Złożyłam już zamowienie czekam na paczki.
|
|
|
|
 |
Bożena- 2000
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Wiek: 70 Dołączyła: 18 Wrz 2006 Posty: 2702
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 20:21
|
|
|
Ulcia - to frajda taka robota. I prosta. Po troszku i się zorientujesz co do czego. Ja od niedawna wiem do czego służą koraliki zaciskowe. Do tego żeby estetycznie wykończyć pracę. Podglądam dziewczyny na forum i ciągle pytam. Ostatnio zmodziłam sobie branzoletkę. Pozdrawiam i życzę radości z tego rodzaju twórczości. Dziś wsadziłam ją w fotosik.
http://bozena4315.fotosik.pl/
|
_________________ http://bozena4315.fotosik.pl/
i mini kursik skrzacikowy
http://bozena4315.fotosik.pl/albumy/549734.html |
|
|
|
 |
_ulcia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 20:48
|
|
|
Bożena 2000 dzięki temu że odnalazłam w gąszczu innych stron to forum, przybywa mi coraz więcej pasji. Oprócz szydełka które ciągle doskonalę szalenie podoba mi sie biżuteria z koralikow i z fimo. Na razie kręcę świrle. Pomaga mi w tym moja wnuczka świetnie razem się bawimy. Ostatnie nasze wspólne koraliki spaliłam na węgielek :wesolek: Codziennie coś kupuję, w najbliższym czasie będę zmuszona zmienić mieszkanie bo mam coraz mniej miejsca
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|