Przesunięty przez: Grażyna Śro 17 Lis, 2010 20:16 |
Druty, a leworęczni |
| Autor |
Wiadomość |
doelli
Milczek doelli

Kraj:

Autor tematu Wiek: 58 Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 19 Skąd: Podkarpacie
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 13:19 Druty, a leworęczni
|
|
|
Jestem mańkutem i wzrokowcem i za nic w świecie nie potrafię bardziej skomplikowanych wzorów przerzucić na lewą rękę. Nie potrafię tego robić na prawa rękę, bo dominującą ręką u mnie jest lewa. Nie potrafię nawet ściągacza angielskiego zrobić, jedynie podstawowe rzeczy, oczka prawe, lewe, i związane z tym kombinacje, takie podstawowe. Z warkoczem miałam też problemy, niby odbicie lustrzane, a jednak nie umie. Przedtem miałam więcej cierpliwości, to próbowałam, ale w końcu się zniechęciłam. Może wśród Was jest ktoś, kto mi pomoże i nauka wzorów na druty nie będzie dla mnie męczarnią... Za nic w świecie nie zrobię wzoru z opisu... 
|
| Ostatnio zmieniony przez doelli Sob 01 Mar, 2008 11:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
malgoha1
Milczek

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Lip 2005 Posty: 7 Skąd: pszczyna
|
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2008 00:21
|
|
|
Jest dość dobry podręcznik dla osób leworęcznych.L. PESKOVA "NAUKA DZIEWIARSTWA RĘCZNEGO, RÓWNIEŻ DLA LEWORĘCZNYCH" Aktualnie za kilka złotych do kupienia na allegro. wszystkie wzory pokazane są na rysunkach dla prawo i leworęcznych. Powinna pomóc
|
|
|
|
 |
doelli
Milczek doelli

Kraj:

Autor tematu Wiek: 58 Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 19 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią 18 Kwi, 2008 18:50
|
|
|
malgoha1,
Dzięki za informację, ta licytacja już się zakończyła, ale trafiłam w internecie na antykwariat, który miał tę książkę w propozycjach do kupna i lada chwila będę ją mieć. Kosztuje trochę więcej, ale jest nowa i najnowsze wydanie. Mam nadzieję, że mi pomoże. A, że antykwariat jest blisko, więc nie będę płacić za wysyłkę. Te ceny wysyłek, to mnie dobijają, co z tego, że produkt tani, a za wysyłkę trzeba zapłacić prawie drugie tyle, ja kupię tę książkę za 15 zł, będzie nowa, a za tą używaną i z przesyłką zapłaciłabym więcej. Podkreślam jednak, wielkie dzięki za informację, że taka książka jest, bo czasami, choć szukasz pod hasłem dla leworęcznych, to nie zawsze zauważysz wszystko.
Jeszcze raz wielkie dzięki! 
|
_________________ Świetnie, że jesteście! |
| Ostatnio zmieniony przez doelli Pią 18 Kwi, 2008 18:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zzenka
Milczek

Kraj:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 20 Kwi 2006 Posty: 2
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2011 20:32
|
|
|
| malgoha1 napisał/a: | | Jest dość dobry podręcznik dla osób leworęcznych.L. PESKOVA "NAUKA DZIEWIARSTWA RĘCZNEGO, RÓWNIEŻ DLA LEWORĘCZNYCH" Aktualnie za kilka złotych do kupienia na allegro. wszystkie wzory pokazane są na rysunkach dla prawo i leworęcznych. Powinna pomóc |
Wypożyczyłam z biblioteki, ale tak mi się spodobała , że znalazłam w antykwariacie i zamówiłam ,
Opracowana zarówno dla lewo jak i prawo-ręcznych!
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
jokul
Użytkownik b. aktywny Jola z Orawy

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Mar 2006 Posty: 1019
|
Wysłany: Czw 17 Wrz, 2015 17:46
|
|
|
W tym roku szkolnym zgłosiło się do mojego kółka robótkowego osiem dziewcząt, a wśród nich nich aż trzy leworęczne. Nigdy nie miały w ręku ani szydełka, ani drutów. Na pierwszych zajęciach próbowałam nauczyć je robić łańcuszek i półsłupki, ale zupełnie nie umiemy się dogadać (jeszcze nie miałam okazji pracować z osobami leworęcznymi). Posiłkowałam się filmikami maranty, ale już wiem, że schody zaczną się przy bardziej skomplikowanych ściegach.
Stąd pytanie:
Skoro dziewczęta nigdy nie próbowały dziergać, to czy można próbować nauczyć je robótkować tak, jak osobę praworęczną? Z tego, co zaobserwowałam, to lewą ręką radzą sobie na razie gorzej niż ja, chociaż to też była dla mnie pierwsza próba pracy leworęcznej.
Będę wdzięczna za wypowiedzi osób leworęcznych.
|
_________________ Zapraszam do wirtualnych odwiedzin:mój blog
 |
|
|
|
 |
zamia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 47 razy Dołączyła: 22 Paź 2010 Posty: 663
|
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
|
|
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
zapominajka
Użytkownik małomówny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 12 razy Wiek: 59 Dołączyła: 03 Gru 2015 Posty: 62 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2016 17:12
|
|
|
można wpisać w wyszukiwarkę na youtube" Knitting Left Handed" i pojawi się naprawdę sporo filmików 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|