|
Nasze samopoczucie, bolące oczy pokłute palce... |
| Autor |
Wiadomość |
myczka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 22 razy Dołączyła: 23 Sie 2011 Posty: 381 Skąd: Biała Podlaska
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 06:35 Nasze samopoczucie, bolące oczy pokłute palce...
|
|
|
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc
Po pierwsze -uwielbiam robić na drutach, i spotkał mnie taki kłopot....
Zauważyłam,że dziergam sobie i po 20 minutach źle się czuję, podnoszę głowe znad robótki i mam niewyraźny oraz rzeczywistości Wczoraj robiłam przez siłę bo kończyłam kolejne mitenki-i było mi wprost niedobrze od tych oczek...
Czy to jest sygnał,że mam sprawić sobie okulary i będzie ok? Czy któras z Was ma podobne objawy? Z bliska widzę ok, no już z trzech metrów-nie...mam astygmatyzm, okularów nigdy nie nosiłam, nie wyobrażam sobie życia bez drutów...
Problem drugi-mój palec wskazujący u lewej ręki jest tak podziobany przez drut,że nie żartuję ale boli jak diabli...nie wyobrażam sobie stosować naparstek, nie umiem wtedy nabrać włóczki...dziś mam rankę to stop dla pracy z drutami ale....jaka maść przyspieszy gojenie i jak się bronicie przed takimi efektami?
|
|
|
|
 |
kasia75
Milczek kasia

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 51 Dołączyła: 16 Lis 2012 Posty: 45
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 08:02
|
|
|
Witaj
Też mam astygmatyzm, wadę wzroku niewielką, ale jak robię bez okularów szybciej oczy mi się męczą i pieką. Wizyta u okulisty to dobry pomysł. A co do paluszka- może przy dzierganiu spróbuj unieść go ponad drut, tak aby łapać nitkę w powietrzu, lub plasterek na palunio, zanim zdążysz się pokłuć. Na maściach niestety się nie znam, ale może zwykła witaminowa wystarczy?
Pozdrawiam i całych paluszków życzę 
|
_________________ https://plus.google.com/photos/115570185520220646746/albums - moja galeria zdjęć |
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 09:31
|
|
|
Problem paluszka jest dla mnie zagadką. Widocznie trzymasz go jakoś inaczej? Mój wskazujący lewej ręki prowadzi nitkę i jest w odległości 4-5 cm od drutów. Prawy wskazujący też bezpiecznie leży na prawym drucie i nie mają szans na odniesienie jakichkolwiek uszkodzeń.
Co do wzroku. Pewnie tak jak poprzedniczka napisała "winien" jest astygmatyzm, bo ja jako krótkowidz - lepiej widzę z małej odległości i nie potrafię wręcz dziergać w okularach.
|
|
 |
Inez87
Użytkownik małomówny

|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 09:49
|
|
|
mnie kiedyś oczy piekły przy każdej robótce. Kupiłam sobie w aptece krople do oczów nawilżające. Od tamtej pory dość często zakrapiam i jest w porządku. Mi polecił to okulista twierdząc, że mam podrażnione oczy bo patrzę się non stop w jeden punkt i mało mrugam. Co do palca to też nie rozumiem jak go trzymasz. Ja mam nieraz na moim ślady po niciach, ale zaczęłam zabezpieczać go plastrem i jest ok, więc też polecam. Poza tym jak masz taki problem z palcem to może wymienić druty z główką bardziej okrągłą? Niektórym nieco gorzej się robi ale na pewno tak nie ranią
|
_________________ http://kreatywnaa-aga.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
myczka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 22 razy Dołączyła: 23 Sie 2011 Posty: 381 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 10:08
|
|
|
napewno źle trzymam druty-bo ten w lewej ręce-jest trzymany na sztywno-prawym tylko macham...no tak sie nauczyłam i nie idzie mi inaczej...
oczy wogóle mnie nie pieką, nie łzawią tylko ten dyskomfort...podnoszę głowę i czuję sie nierealnie, jakbym była na pijanym widzie...
|
|
|
|
 |
Frida
Użytkownik aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 17 Sty 2012 Posty: 966
|
Wysłany: Pią 18 Sty, 2013 10:16
|
|
|
Wizyta u okulisty w trybie pilnym, nie ma co czekać, aż będzie gorzej.
Co do palców - albo osłona (plaster czy coś w tym rodzaju), albo inne trzymanie drutów, ot kilka dni ćwiczeń i sprawa załatwiona, a palce zdrowe.
|
|
|
|
 |
alutka171
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 42 razy Wiek: 68 Dołączyła: 28 Lis 2005 Posty: 1357 Skąd: =REDA=
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
eBeata
Użytkownik aktywny

Rangi dodatkowe:

Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 15:13
|
|
|
myczka, z wiekiem zmniejsza sie akomodacja oka czyli szybkośc reakcji na widzenie z bliska i daleka lub odwrotnie
podobnie masz jak z ulicy (patrząc raczej w dal) wchodzisz do mniejszego pomieszczenia i od razu chcesz coś dojrzeć (znajomą, jakąs rzecz na półce) potrzeba kilku minut aby oko przyzwyczaiło się ,ze ma skupić wzrok na detalu
niezbyt przyjemne, ale można się przyzwyczaić
pomagaja ćwiczenia, szczególnie joga dla oczu 
|
|
|
|
 |
SylwiaM.
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 62 Dołączyła: 16 Wrz 2011 Posty: 268 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 20:19
|
|
|
Miałam tak samo jak Ty z palcem, ale wskazującym od prawej dłoni. Zawsze nim mocno naciskałam na drut, zdejmując oczka. Jak kupiłam lepsze druty, to mój problem się sam rozwiązał i końcówki nie haczą. Ktoś tu kiedyś polecał je na forum, mam niemieckie, firma nazywa się addi.
alutka171 dobrze radzi, aby druty potraktować papierem ściernym.
Koniecznie powinnaś iść do okulisty, może, to nic takiego, ale sprawdzić nie zaszkodzi.
|
|
|
|
 |
bryanka0
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 19 razy Wiek: 73 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 803 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|